Lieve thuisblijvers,

Gisterenavond vond het eerste bosspel van dit jaar plaats. Dit was het spel spons-water-vuur (een soort steen-papier-schaar), aangepast naar het dagthema “heden”. De kinderen streden in twee teams en liepen rond met kaartjes met een spons, water of vuur erop. Als je twee kaartjes van de tegenpartij had veroverd, moest je naar de vaccinatiepost om daar een vaccinatie-uitnodiging op te halen. Vervolgens moest je zonder getikt te worden (want dan moest je je uitnodiging weer inleveren) bij de priklocatie zien te komen, waar je dan je coronaprik kon ophalen. Het team met de meeste coronaprikken won het spel. Het werd meteen duidelijk dat er zeer fanatieke kinderen mee zijn op kamp!

Na het spel was het voor de jongsten tijd om naar bed te gaan. Het kostte nog behoorlijk wat moeite om hen in slaap te krijgen. Sommige kinderen waren nog helemaal niet moe, anderen misten hun konijn en weer anderen hadden nog trek in chips. Wat we wel erg positief vinden, is dat deze kinderen nog niet zoveel interesse hebben in het begrip overlopen (zij kijken eerder uit naar een disco met hun zaklampen). Voor de oudsten geldt het omgekeerde; zij hebben juist iets te veel interesse in overlopen. Door het strenge optreden van de leiding zijn ze niet heel ver gekomen. Rijk heeft als enige een straf uit moeten zitten, omdat het hem een goed idee leek om een partypopper af te schieten in de slaapzaal op het moment dat er leiding recht voor hem stond. Verder was Jip midden in de nacht haar slaapzak kwijt en zijn er al meerdere snurkers gesignaleerd.

Na een veel voor sommigen erg kort nachtje werden we gewekt door Christiaan (of nou ja, de jongste meiden waren al ruim voor de wekken wakker en volop aan het kletsen) en begon de zondag! We hadden gerekend op een dag vol regen, maar gelukkig viel dat alles mee. Na het ontbijt zagen we hoe het verder ging met Sjakie en de professor. De tijdmachine vertrok voor de eerste keer, op weg naar de toekomst. Dit ging alleen niet helemaal volgens plan… ze kwamen niet uit in de toekomst, maar in het verleden! Daar troffen ze Eva aan, die raad vroeg over het eten van de verboden appel. Sjakie en de professor blijven vandaag nog in de verleden tijd, maar hopen morgen in de toekomst terecht te komen.

Na het ontbijt was het tijd voor corvee. De jongste jongens hebben fanatiek tafels schoon staan boenen, de oudste jongens hebben 15 kg aardappels gewassen en gesneden voor de stamppot van vanavond, de oudste meiden mochten de toiletten en douches schoonmaken en de jongste meiden hebben druk snoep staan verkopen (sommigen zagen hier hun toekomstige carrière in, omdat ze het zo leuk vonden). Het is ons nu al opgevallen dat de kinderen dit jaar de corvee taken enorm goed uitvoeren. Mogelijk wilt u hier thuis ook op inspelen als het kamp weer voorbij is.

Bij de zondagochtend hoort altijd de kampdienst. Dit jaar stond het scheppingsverhaal centraal. De ukelele-kwaliteiten van Christiaan werden door de kinderen erg gewaardeerd. Ook hebben we het nieuwe kamplied geoefend, dat we komende zondag bij de terugkomstdienst ten gehore zullen gaan brengen. Er is nog wel enige oefening nodig, kunnen we u vertellen. Verder kregen de kinderen de opdracht om in groepjes een deel van het scheppingsverhaal uit te beelden in een kunstwerk. Hiervoor kregen ze allemaal een canvas doek en elk groepje een materiaalsoort (zoals verf, stof, knopen en houtstokjes). Het groepje van Liam, Christina, Noël, Iris en Lindsey moest met houtstokjes de bomen, planten en bloemen uitbeelden. Ze maakten een prachtig 3D kunstwerk. Wat ze alleen niet helemaal goed begrepen hadden, was dat de canvas doeken uiteindelijk in de kerk moeten worden opgehangen. Dat wordt misschien wat lastig, maar zoals u ziet aan creativiteit geen gebrek!

’s Middags werd er fanatiek trefbal gespeeld op het kampterrein. We speelden James Bond trefbal, een variant waarbij naast het gewone spel een bom, een spion en een James Bond worden aangewezen. Als de bom wordt afgegooid heeft het gooiende team gewonnen, als de spion wordt afgegooid moet hij vertellen wie de bom is en James Bond kan nooit worden afgegooid. Deze instructies hoefden we de kinderen niet te geven, want die kennen het spel inmiddels allemaal. We schijnen soms een beetje in herhaling te vallen met onze spellen ;). Kerem bleek een super goede James Bond te zijn en ook Dani is een natuurtalent wat dit spel betreft. Uiteindelijk speelden de kinderen tegen de leiding, en dankzij een hele goede tactiek van de leiding (waar misschien ook wel wat valsspelen aan te pas kwam, maar daar kunnen we niet te veel over zeggen) waren zij niet te verslaan. Tijdens het trefballen bereikte toch de regen Otterlo, en daarom werd de rest van de middag besteed aan lekker weerwolven onder het afdak, lezen op bed en voor een aantal kinderen voetballend in de regen. Het schijnt dat in het bed van Mirthe nu ook een partypopper is afgeschoten, maar de dader is nog onbekend. Hier hoort u vast ook later meer over.

We zouden u nu graag updates willen geven over de kampliefde die opbloeit tussen de kinderen, maar zij zijn vooral erg druk met het regelen van kampverkering voor de leiding. We hopen dat er later deze week wel leuke nieuwtjes hierover te melden zijn. En wat de leiding betreft: het schijnt dat een aantal kinderen morgen een verrassingsontbijtje hebben geregeld voor Martijn en Mirthe. Ook hierover houden we u op de hoogte!

We aten vanavond heerlijke andijviestamppot met rookworst. Wist u dat de rookworst in dit gerecht ook prima vervangen kan worden door falafel? Maar dat Feline het liefst andijvie met kibbeling wilde eten?

Vanavond gaan de kinderen eerst nog een spel spelen, en daarna staat er een dropping op het programma (of een ‘ dumping’, zoals Floortje denkt dat het heet). We zijn erg benieuwd of alle groepjes zonder hulp en zonder de noodenvelop met daarin de telefoon van de leiding het kamphuis terug weten te vinden.

Groetjes uit Otterlo!

Share