Hallo thuisblijvers,

Gisterenavond na het heerlijke ijsje van de ijscoman was het tijd voor een spelletjesavond op het kampterrein. Er weren spelletjes gespeeld zoals spijkerbroekhangen, de blinde jacht (het geblinddoekt afleggen van een parcours), muntwerpen, hints en een estafette. Dani kreeg het voor elkaar om het spijkerbroekhangen 1 minuut en 36 seconden vol te houden, voor zover wij weten een record! Ook waren er vele quizvragen. Dit leverde zoals altijd weer hele grappige antwoorden op. Het groepje van Sven, Floortje, Iris en Mike dachten dat de Paus in Capitaanstad woont (of was het nou Pellikaanstad?). Verder dacht Iris dat Ameland in de provincie Zweden ligt en dacht Lindsey dat Ameland bij Ibiza hoorde. Verder dachten de meeste kinderen dat de Schakel de grootste krant van Nederland was en bij een vraag over de dunstbevolkte provincie van Nederland ging een groepje nadenken over in welke provincie de dunste mensen wonen. Als laatste onderdeel moest er een ingewikkelde rebus worden opgelost die leidde naar een schat. Toen eenmaal twee groepjes richting de brievenbus van het kampterrein begonnen te rennen, was dit voor de andere kinderen reden om de rebus aan de kant te gooien en ook zo snel mogelijk die kant op de rennen. In die brievenbus lagen gouden munten, gelukkig waren er genoeg voor alle kinderen. Omdat het tempo van alle spellen zo hoog lag en de leiding allemaal druk in de weer was, zijn er jammer genoeg bijna geen foto’s van dit spel. U moet ons daarom maar op ons woord geloven dat de kinderen genoten hebben!

Na het avondspel kregen de jongste jongens en meiden een cursus overlopen van Daan en Frank. Eerst bezochten de jongens de meiden, maar toen zij eenmaal waren teruggestuurd en de meiden aan zet waren, durfden zij toch niet zo goed te gaan. Pas toen hun eigen groepsleiding toestemming had gegeven, vertrokken ze massaal die kant op. We zijn bang dat ze nu toch ook de smaak te pakken hebben… Tegelijkertijd speelden de oudsten een potje weerwolven. Jet kan dit als de beste leiden. Helaas konden de kinderen daar gisterenavond voor het laatst van genieten, want Jet is vandaag weer naar huis vertrokken voor een activiteit van haar studie. De leiding en alle kinderen vonden het super dat ze er toch een paar dagen bij was!

De volgende ochtend was het weer tijd voor een sketch van Sjakie en de professor die naar de toekomst probeerden te reizen. U voelt hem al aankomen… dit mislukte weer. Vandaag belandden ze in de Gouden Eeuw, waar ze Michael de Ruyter en Piet Hein tegenkwamen. De acteurs hadden de grootste lol tijdens de sketch en hadden ook gedurende de dag nog regelmatig de slappe lach, al snapte van het publiek eigenlijk niemand helemaal waarom.

Ook de kinderen gingen vandaag op een soort ontdekkingsreis; zij hadden de speurdag! De kinderen moesten op zoek naar een Dodo, een vogelsoort die eigenlijk uitgestorven is, maar waarvan er nog eentje was gesignaleerd in Otterlo. De kinderen kregen een schepnet mee om de Dodo te vangen en een gele ballon om hem te lokken. We liepen een prachtige route door een natuurgebied vlakbij Otterlo. D’lon dacht dat hij in de woestijn was beland! Onderweg moesten de kinderen verschillende opdrachten uitvoeren, zoals het zoeken naar allerlei voorwerpen in de natuur en lopen over een blote voetenpad. Sommige groepjes hadden niet goed door welk pad er nou precies bedoeld werd, dus zij hebben een heel ander stuk op blote voeten gelopen (niet een paar meter, maar een paar kilometer). Jazlynn heeft zelfs bijna de hele speurdag op haar blote voeten afgemaakt.

Ook waren er verschillende posten. De eerste post was bij Mirthe de Papegaai, die net als de kinderen op zoek was naar de Dodo. Bij haar moesten de kinderen ‘ren je rot’ spelen (een spel waarbij meerkeuzevragen worden gesteld en je zo snel mogelijk naar het antwoord toe moet rennen). Ook was er een post waarbij een avontuurlijke scene moest worden bedacht en opgevoerd, een post waarbij met een elastiekjespistool moest worden geschoten op verschillende schietschijven (dit konden Paulina en Sven als beste), een post waarbij de Dodo moest worden gevangen en als laatste een post waarbij de eieren en het verstopte goud van de Dodo moest worden gezocht. Na een wandeling van in totaal 11 kilometer (en voor de groepjes van Daan en Frank iets verder, want zij waren fout gelopen) kwamen de kinderen ’s middags redelijk uitgeput aan op het kampterrein. Gelukkig lagen er ijsjes op hen te wachten en was er heerlijk de tijd om te chillen op het kampterrein.

Op het menu stond vanavond heerlijke macaroni. Na het eten was er een verrassing voor de kinderen, namelijk post van het thuisfront! We zien dat dat de kinderen super goed doet. Daarna werd er door de kinderen druk gespeculeerd over het avondprogramma, omdat zij van de leiding wisselende signalen kregen. Eigenlijk was de dropping van afgelopen zondag naar vanavond verplaatst, maar omdat zelfs de leiding het niet zag zitten om nog een keer een heel eind te lopen vandaag, is er opnieuw wat geschoven in de planning. Vanavond vindt daarom de spooktocht plaats in het bos. U hoort er morgen meer over!

Verder nog de beloofde update over de status rondom de kampverkering: Na ruim vier dagen zijn nu dan eindelijk de eerste stelletjes gesignaleerd onder de kinderen: Madelief heeft kampverkering met Brian, en ook tussen Arysha en Dani lijkt iets moois op te bloeien. Lente en Roan waren al hand in hand gespot, maar het schijnt dat deze verkering na een half uur alweer voorbij was.

Wist u trouwens dat de kinderen regelmatig meelezen tijdens het schrijven van deze verslagen? En dat zij tegenwoordig ook massaal langskomen met feitjes die in het verslag moeten worden opgenomen? Ook wil Christina graag de groetjes doen aan haar hond Max en wil Naomi de groetjes doen aan alle ouders van de kinderen.

Lieve groetjes van iedereen uit Otterlo!

Share