Lieve thuisblijvers,

U bent vast heel benieuwd hoe het gisteren met de spooktocht is gegaan! Bij de ingang van het bos kregen de kinderen een verhaal te horen over Ronja en de Roversdochter, en vervolgens moesten ze langs een lint een route lopen. Hierbij kwamen ze verschillende ‘spoken’ tegen die hen lieten schrikken. De jongsten deden dit samen met de leiding, de oudsten mochten zelf groepjes maken en de tocht zonder leiding lopen. Dit was natuurlijk super spannend! Wij hebben ons verbaasd over de stoere jongsten, die niet alleen hard gingen lachen na een schrikmoment, maar ook de spoken aan wilden raken. De oudsten genoten ook van de spooktocht, al klaagden zij achteraf wel dat ze hem nét niet eng genoeg vonden. Er waren ook wat kinderen bij die ervoor kozen de spooktocht over te slaan en lekker op tijd naar bed te gaan, en ook die keuze vinden wij heel stoer! Niet alleen de kinderen schrokken trouwens van de spoken, ook Eveline (verkleed als Ronja) schrok zich wild omdat zij Martijn aan zag voor een wild zwijn.

En toen was het alweer woensdag. Wat gaat de tijd ineens hard! We zijn al over de helft van dit kamp. Vandaag belandden Sjakie en de professor in de Middeleeuwen, bij Biggo van Duiveland in Rhoon. Ze vertelden hem dat hij in de toekomst een standbeeld zou krijgen in Rhoon, en dat zijn kasteel een restaurant is geworden. Biggo is uitgenodigd om mee te gaan in de tijdmachine, in de hoop dat dit helpt om naar de toekomst te kunnen.

De woensdag staat normaal bekend als de ‘zwemdag’ en de ‘patatdag’, maar vandaag zag er heel anders uit. Vanwege de corona kampbubbel hebben we besloten niet te gaan zwemmen, maar een dag vol leuke activiteiten op het kampterrein te doen. Vanochtend was er wel een hele speciale gast, geheel in het teken van het thema Middeleeuwen. We kregen bezoek van Jannes de goochelaar! Hij bleek niet alleen heel goed te zijn in goochelen, maar was ook een kei in woordgrappen, leerde de kinderen van alles over de middeleeuwen en leerde hen zelfs wat van zijn goocheltrucs!

Eén ding was wel hetzelfde als de woensdag op andere jaren, namelijk het broodje gezond tussen de middag. Ieder jaar is dit weer een echte hit!

’s Middags werden er op het kampterrein waterspellen gespeeld. We begonnen met sponstrefbal, wat eigenlijk meer een groot watergevecht met sponzen was. Daarna werd er een dienbladenrace gehouden, waarbij de kinderen in estafette bekertjes gevuld met water naar de overkant moesten brengen, terwijl een ander team met waterballonnen moest proberen de bekertjes van het dienblad af te gooien. U begrijpt: niemand had nog een droog pak na dit spel. Daarna was het tijd voor de zeepbaan, waarop de kinderen konden buikschuiven. De kinderen hebben hier enorm van genoten. De rest van de middag stond er een lange rij voor de douches en moesten er heel wat waterballonnenvelletjes uit het gras worden gehaald. Zoals u aan de foto’s waarschijnlijk wel kunt zien, hebben wij de zwemdag niet enorm gemist (al hopen we natuurlijk dat het volgend jaar weer gewoon kan!).

Vanavond stond er heerlijke chili con carne op het menu, klaargemaakt door onze fantastische kookploeg Nanda en Jan Douwe, met assistentie van Madelief en Lente. We kunnen u vertellen dat de keuken voor een paar uur net een discotheek leek. Omdat Jan Douwe gaat verhuizen is hij er helaas maar tot vanavond bij. We gaan zijn kookkunsten, maar vooral ook zijn gezelligheid missen de komende dagen! Ook Marije vertrekt vanavond weer naar huis. Nog zo’n topper van een nieuwe leiding, die we nog heel veel jaar bij ons hopen te hebben!

Net hebben de oudste jongens hout gesprokkeld in het bos en op dit moment begint net het vuurtje flink te branden. De groene boekjes zullen ongetwijfeld ook weer tevoorschijn worden gehaald. Na het kampvuur gaan we een nieuwe poging doen om de dropping te gaan lopen. Duimt u mee dat het droog blijft?

Lieve groetjes uit Otterlo

Share