Beste thuisblijvers,

Het is alweer tijd voor het laatste verslag uit Otterlo! De week is voorbijgevlogen. Dit hebben we natuurlijk te danken aan de fantastische groep kinderen en zeker ook aan de leiding!

Gisterenavond stond de quiz op het programma. Vier teams streden tegen elkaar in verschillende rondes. Alle vragenrondes hadden te maken met de thema’s die ook deze week voorbij waren gekomen: de Prehistorie, de Oudheid, de Gouden Eeuw, de Middeleeuwen en het heden. Deze vragen waren best lastig! Wist u bijvoorbeeld dat fruit in de middeleeuwen als ongezond werd gezien en dat er per dag 95 miljoen selfies worden gemaakt?

Naast vragenrondes werden er ook verschillende minigames gespeeld, zoals het flippen van een flesje, een piramide maken met bekertjes en een spel waarbij je een pen vanaf je hand omhoog moest gooien en dan met dezelfde hand moest vangen. Deze spellen werden super fanatiek gespeeld (zoals eigenlijk alle spellen deze week), en het team van Daan mocht zich uiteindelijk de winnaar noemen.

Vanochtend werden we gewekt door de kookploeg met een heerlijk croissantje en een glaasje verse sinaasappelsap. Een goed begin van de dag! Daarna was het voor de meesten flink zoeken naar een droge lange broek en een schoon shirt om aan te trekken. Dit is gelukkig bijna iedereen gelukt.

Daarna werd op het kampterrein een zeskamp gehouden. Er waren verschillende opdrachten: een parcours met een skippyslang, een parcours waarbij de kinderen op een reuzenbal moesten lopen, kegelroof, een race in een broek met 5 broekspijpen waarbij een bal in het doel moest worden geschopt en een race met een opgeblazen open kubus (de oplettende lezer heeft waarschijnlijk door dat het eigenlijk maar vijf spellen waren). Met name dit laatste spel viel heel goed in de smaak, bij zowel de kinderen als de leiding (misschien nog wel het meeste bij de leiding).

’s Middags was er tijd om de tassen in te pakken en de slaapzalen vast een beetje op te ruimen. Dit was niet zomaar in een paar minuten gedaan, kunnen we u vertellen. Bij een aantal kinderen werd nog een grote stapel schone onderbroeken aangetroffen in hun tas. Ook waren er meerdere kinderen die zich ineens hardop afvroegen waarvoor nou eigenlijk die vuilniszak bedoeld was die in hun tas zat, of die hun natte handdoek direct na het douchen in hun tas hadden gestopt. Wij hebben echt ons best gedaan..!

De rest van de middag werden op het kampterrein verschillende spelletjes gespeeld en werd er druk geoefend voor de bonte avond. Wist u dat er dit jaar, naast de bekende zing- en dansacts, ook een poppenkast op het programma staat? Ook zijn er verschillende verrassingsacts, waar wij natuurlijk erg benieuwd naar zijn. En wat is er nou leuker dan de verhalen over de bonte avond van uw kind zelf te horen?!

Net hebben we voor het laatst met elkaar avond gegeten. Er stond een broodje shoarma met aardappeltjes en sla op het menu. Veel kinderen gaven aan dat zij dit het allerlekkerst vonden van de hele week. We hebben de hele week gesmuld, met heel veel dank aan Nanda, Jan Douwe en de laatste dagen ook Michal. Kookploeg, bedankt!!

Vanavond staat de kinderen de bonte avond te wachten en zal er ook een ontknoping zijn van de reis door de tijd van Sjakie en de professor. Zouden zij in de toekomst terecht komen? Of dit hen nou lukt of niet, we hebben er enorm van genoten om elke dag in een ander tijdperk te zijn en hier meer over te leren!

Wij hopen morgen aan te komen rond 11:45 bij de parkeerplaats van LTC/Sordino. Vanwege corona houden we dit ook weer zo klein en rustig mogelijk (helaas, wij vinden dit ook erg ongezellig). We hopen op uw begrip en medewerking!

Uiteraard hopen wij ook alle kinderen en ouders te zien op zondagochtend om 9:30 bij de terugkomdienst in de Maranathakerk in Rhoon. Tijdens deze dienst zal het kamplied worden gezongen door de kinderen en is er een fotoverslag van het kamp. Vanwege corona moeten er plekken gereserveerd worden om aanwezig te zijn bij de kerkdienst. U kunt uzelf en uw kinderen opgeven via het mailadres voorz.kr.maranathakerk@gmail.com . We hopen dat er zoveel mogelijk kinderen bij zijn!

Enorm bedankt voor alle leuke reacties op de verslagen. Heel graag tot morgen!

Lieve groetjes,
Alle kinderen en alle leiding.

Share