Beste thuisblijvers,

Na een lange zomervakantie is het 56GJO kamp met als thema ‘Reis door Europa’ eindelijk van start gegaan! Het kerkplein stond vanochtend vol met enthousiaste maar toch ook wel een beetje gespannen kinderen en hun familie. Leuk dat zoveel mensen ons weer zijn komen uitzwaaien! Na een kort woord van de hoofdleiding en dominee Rob Maas, de bekendmaking van de groepsindeling en een fotomomentje met de groepen was het tijd om met auto’s naar Otterlo te vertrekken. We willen alle ouders die gereden hebben heel erg bedanken.

Toen de ouders waren vertrokken, begonnen we met het spelen van de kennismakingsspelletjes, bedoeld om elkaar beter te leren kennen. Dat is goed gelukt: zo weten we nu dat Roan op karate zit, Lyndsey houdt van streetdancen, Emiel van skiën en dat heel veel van de kinderen op hockey zitten. Het meest effectief om alle namen te leren kennen was het ouderwetse krantje meppen, waar het grootste deel van de kinderen nog nooit van had gehoord! Ze vonden dit wel een superleuk spel. Na alle kennismakingsspellen kenden alle kinderen elkaars namen wel. Nu de leiding nog…

Na de kennismakingsspellen gaf Christiaan eindelijk het startsein dat de kinderen de slaapzalen in mochten. Alle kinderen vlogen meteen naar de slaapzalen om het beste bed te bemachtigen. Bij de oudste meiden was er eerst een vergadering van een half uur nodig, maar gelukkig werd dit in goede banen geleid door Floor en hebben alle meiden nu een slaapplek waar ze blij mee zijn. Die zullen vast keurig in hun bed blijven liggen vanavond!

De rest van de middag vermaakten de kinderen zichzelf op het kampterrein. Dit ging van nootjes verzamelen tot dansen op de liedjes van Mamma Mia (de jongens snapten hier helemaal niets van). Ook werden er natuurlijk gewoon spelletjes gespeeld en werd er gevoetbald en tafeltennist. Het werd meteen duidelijk dat er ook nog wat regels aan de lijst moesten worden toegevoegd, waaronder: ‘we spuiten de leiding niet nat met waterpistolen’.

’s Avonds stond er groenten- of tomatensoep en broodjes knakworst op het menu. Dit ging er wel in op zo’n eerste dag! Na het eten werden we voorgesteld aan Cora, de reisleidster van reisorganisatie Corendon, en Donny, de buschauffeur. Cora wil een busreis gaan organiseren door Europa, maar weet nog niet precies welke landen ze wil gaan bezoeken. De komende week heeft ze iedere ochtend een gesprek met de vertegenwoordiger van een land en hoopt ze erachter te komen welke landen de moeite waard zijn om doorheen te rijden. Wel heeft ze nog haar twijfels of het een slim idee was om Donny aan te nemen als buschauffeur…

Voor de kinderen die voor het eerst mee zijn op kamp zijn sommige dingen nog wel even wennen. Zo vroeg een van de jongste meiden zich af waar de wasmachine stond en was het ook nieuw dat ze zelf hun bordje en bestek moesten afwassen. Die wasmachine hadden Manon en Amélie trouwens best goed kunnen gebruiken, want die hebben het voor elkaar gekregen om chocoladevla over zichzelf en hun trui heen te krijgen. “Per ongeluk”.

Vanavond staat het spel Bosjassen op het programma. Dit is een spel waarbij de ruiten en harten tegen elkaar spelen. De spelers moeten kinderen uit het andere team proberen te tikken en moeten dan hun kaart aan elkaar laten zien. Degene met het hoogste nummer op de kaart wint, en krijgt het kaartje van de ander. Verder zijn er nog allemaal andere regeltjes die te ingewikkeld zijn om uit te leggen. We horen straks of het allemaal gelukt is!

Na het bosspel gaan de jongsten naar bed en gaan de oudsten nog een wandeling maken. We hopen dat ze hierdoor zo moe zijn dat ze snel gaan slapen, maar houden er rekening mee dat het nog wel eens laat zou kunnen worden vanavond… Hoe laat het geworden is, hoort u morgen!

De kinderen (en leiding) vinden het trouwens altijd erg leuk om kaarten te ontvangen! De adresgegevens van ons kamphuis zijn: Roekselse Bosweg 3, 6731 SH Otterlo

Groetjes uit Otterlo!

P.S. Wilt u af en toe extra foto’s en filmpjes zien? Volg ons dan op Facebook en Instagram (gjo_rhoon)

Share