Hallo thuisblijvers!

Jullie zijn vast heel benieuwd hoe het gisterenavond is afgelopen met de dropping. Iris en Frank vertrokken als eerste met hun groepje jongste jongens en meisjes. Na anderhalf uur lopen vond Iris dat het hek waar ze langs liepen toch wel heel bekend uit zag… al snel kwamen ze tot te conclusie dat ze weer op precies dezelfde plek waren als waar ze het busje uit waren gezet. Hier kwamen ze ook Daan tegen, die hier net met het laatste groepje was gedropt. Even later hebben ze toch besloten de hoofdregel te overtreden en de envelop met hun telefoon open te scheuren. Toen ze dankzij Daan en Google Maps weer op de goede weg waren, liepen de kinderen zo langzaam dat de tijd tot thuiskomst op bleef lopen in plaats van minder werd. Gelukkig waren Jacco en Christiaan inmiddels alweer terug op het kampterrein en hebben zij de kinderen (en Frank en Iris) met de bus weer opgehaald. De kinderen uit dit groepje (Saar, Lyndsey, Kars, Roan, Lente, Rianne, Faylinn en Marit) verdienen wel een groot compliment, want ze hebben haast niet geklaagd en kwamen allemaal nog vrolijk thuis. Bij de andere groepjes ging het vinden van de weg naar huis een stuk soepeler. Twee groepjes zijn zelfs niet eens in het bos geweest en zijn bijna exact dezelfde weg als de bus teruggelopen.

Er waren ongetwijfeld weer plannen om over te lopen, maar na de korte eerste nacht en de lange dag lukte het de kinderen niet om wakker te blijven terwijl de leiding toezicht hield. Hier baalden ze de volgende ochtend zelf nogal van. Dat belooft wat voor vanavond…

Dat de kinderen wat meer geslapen hadden was maar goed ook, want vandaag stond de sportdag op het programma! Maar eerst was er nog het ontbijt en kregen Cora en Donny weer bezoek. Dit was Heinrich von Heinzen, een Duitser die vond dat de rondreis eigenlijk alleen maar door Duitsland moest gaan. Het bezoek eindigde in een polonaise met jodelmuziek.

Vervolgens begon de sportdag. De warming-up was dansen met dansjuf Rahel, die heeft bewezen dat ze een hele goede vervanger is voor dansjuf Linda, die dit jaar helaas niet meer mee is.

Na de warming-up werden kinderen in kleine groepjes verdeeld en was ieder groepje een ander land (Nederland, Frankrijk, Engeland, Zwitserland, Portugal, België, Zweden, Duitsland en Spanje). De groepjes kregen ook allemaal een vlag, die de Groepsmeister bij zich moest houden. Deze vlaggen werden de rest van de dag als cape gedragen, wat er heel leuk uit zag. Het werd ook steeds gezelliger op het kampterrein. Eerst kwamen dominee Rob Maas, Adrie Roskam en Lente van der Stel aan, die ons vanuit de Maranathakerk een bezoek komen brengen. Daarna kwamen ook Loes en Isis aan, dus nu is de groep kinderen helemaal compleet!

De landen moesten het ‘s ochtends in verschillende spelletjes tegen elkaar opnemen. Zo moesten ze touwtrekken, bowlen, skilopen, tafeltennisen, waterpongen, parcours afleggen met een ei op een lepel, blikwerpen, zaklopen en paaldraaien. De laatste twee spellen waren niet echt besteed aan Amélie. Zij scheurde uit de zak met het zaklopen en viel bijna achterover op een stoel omdat ze zo duizelig was van het paaltje draaien. Toch heeft haar groepje, dat verder bestond uit Lente en Lucas, gewonnen met de ochtenspelen.

’s Middags streden de verschillende slaapzalen tegen elkaar met atletiek. De kinderen moesten sprinten, verspringen en kogelstoten. Lucas, Jade, Tristan, Lente en Jonas behaalden de hoogste scores bij deze spellen.

Als laatste werd er ’s middags op een groot veld trefbal gespeeld, met als finale een potje waarbij de kinderen tegen de leiding speelden. De leiding was alleen nog niet helemaal in vorm, vandaar dat we besloten hebben de kinderen te laten winnen.

Terwijl de meiden na de sportdag een beauty-middagje hielden en elkaar opmaakten met heel veel glitters en de jongens tafeltennisten met de dominee en een watergevecht hielden, zijn Iris en Rahel hard bezig geweest om de zaal helemaal klaar te maken voor het avondspel: confetti, slingers en aan de ene kant zwart-rood-gele ballonnen en aan de andere kant rood-wit-blauwe ballonnen. Hierbij kregen ze gelukkig hulp van Lente en Adrie. We spelen vanavond het welbekende spel “de Kaaskoppen tegen de Braadworsten”. We zijn erg benieuwd naar dit spel!!

En met Duitsland als thema aten we natuurlijk ook Bratwurst! Het was een echt feestmaal: worst met echte Duitse saus, worteltjes en doperwtjes en rösti-rondjes. Lynn werd er zelfs zo enthousiast van, dat ze haar bordje bijna uit haar handen liet vallen en viel. Hier hebben Floor en Lynn de rest van het diner de slappe lach om gehad. Als toetje hadden we vla flipf. Wat is het fijn dat er weer zo lekker voor ons wordt gekookt dit jaar door Michal Fransen en Floor van der Kemp!

Op dit moment barst er een watergevecht los met het water uit de afwasteiltjes. Erg goede timing, gezien de kinderen net vanmiddag gedoucht hebben. Ach, ze hebben het in ieder geval allemaal super naar hun zin!!

Morgen hoort u meer over het spel van vanavond. Voor nu veel liefs en de groetjes uit Otterlo!

Share