Lieve thuisblijvers,

Hier is dan alweer het laatste verslag vanuit Otterlo. De week is voorbij gevlogen. Dit hebben we natuurlijk te danken aan de fantastische groep kinderen en zeker ook aan de leiding!

We waren gisteren gebleven bij het smokkelspel. Dit spel was erg leuk. Ieder groepje had een cirkel in het bos met daarin kaartjes met goudstaven, diamanten, geld, truffels, auto’s en wapens. De bedoeling was dat je koos welke van die kaartjes je als groep ging verzamelen en je die kaartjes ging roven uit de cirkels van de andere groepjes. Ondertussen moesten de kinderen elkaar proberen te tikken. Tijdens het spelen bleek wel dat alle groepjes de regels net anders hadden geïnterpreteerd. Want mocht je de kaartjes nu wel verstoppen onder bladeren en bos, of moesten ze zichtbaar zijn? En moest je terug naar je cirkel als je getikt was, of hoefde je alleen je kaartje af te geven? Toen Jacco iedereen wilde terugfluiten om de regels nog een keer uit te leggen, liep er een behoorlijk grote Os uit het bos bijna het speelveld in. Dit vonden de kinderen allemaal ineens een stuk interessanter dan het spel. Omdat we niet zeker wisten hoe het dier zou reageren, hebben we besloten terug te gaan naar het kamphuis. Gelukkig maar, want anders waren we in een stortbui terecht gekomen.

Terwijl de kinderen onder de partytenten siroop zaten te drinken, werden de groene boekjes met kampliedjes weer tevoorschijn gehaald. Alle GJO-liedjes kwamen weer voorbij en er werd door de kinderen, maar vooral door Christiaan, keihard gezongen. Toen werden de kinderen naar bed gebracht. Ze dachten dat het al erg laat was, maar eigenlijk was het nog geen half 10. Daarom was er eigenlijk nog wel tijd om over te lopen, maar wel vanaf het begin met strenge straffen. Zo moest Lynn één van de schilderijen bekijken en vervolgens opnoemen wat er allemaal op stond, moesten Casper, Joris en Daniël moesten 200 meter touw uit de knoop halen en moesten de oudsten geblindeerd met duikbril tot een minuut tellen. Als ze precies op de minuut stopten, mochten ze naar bed. Verder zijn de kinderen voor een hoop klusjes ingezet die de leiding anders had moeten doen.

De volgende ochtend was het tijd voor het laatste interview van Cora en Donny. Cherise de Fleur uit Frankrijk kwam op bezoek. Zij kon vooral aanbevelen om met de toeristen naar Parijs te gaan, de stad van de liefde. Toen zij eenmaal weg was, stelde Cora voor om misschien vast met Donny samen Parijs te gaan verkennen om te kijken wat daar dan precies zo leuk aan was. Vanavond bij de bonte avond wordt bekendgemaakt waar de reis van Cora en Donny allemaal naartoe zal gaan en wie er met hun mee mogen. We zijn erg benieuwd!

Vandaag stonden er weer ontzettend leuke dingen op het programma. We gingen het spel zonder grenzen spelen op het kampterrein. Er werden allerlei leuke spellen gespeeld. Het allerleukste was toch wel de stormbaan en de swiper die vandaag op het kampterrein stonden. Hier hebben alle kinderen heel veel plezier aan beleefd vandaag. Het leek er nog even op dat alles in de soep zou lopen door een grote stroomstoring in Otterlo, maar deze was gelukkig na een half uurtje weer opgelost. Het groepje van Frank, bestaande uit Kars, Amélie, Sophie en Faylinn , waren het allersnelst op de stormbaan. Zij waren net drie seconde sneller dan de groep van Daan, Josephine, Floor, Marit en Jonas.

’s Middags was er ook nog even een momentje voor de ontgroening van Esmee en Annemarie, die dit jaar voor het eerst mee zijn als kampleiding. Dit was opgezet door Christiaan, maar hij werd vervolgens zelf te grazen genomen door de leiding omdat dit zijn eerste jaar als hoofdleiding is. Er was daarna wel een hoop rommel die opgeruimd moest worden…

Terwijl de leiding daarmee bezig was, hebben de kinderen lekker gedoucht en zich klaargemaakt voor de bonte avond, die vanavond op het programma staat. Er zullen acts opgevoerd worden (waaronder een act die de vriendinnen van Laura al heel de week in het geheim aan het voorbereiden zijn omdat ze morgen jarig is) en daarna gaan we lekker zingen en dansen. Een mooie afsluiter van een geweldig kamp! 

Morgen kunt u van uw kind(eren) zelf horen hoe deze laatste avond is geweest. We zien u graag morgenochtend rond 11:45 terug op het kerkplein van de Maranathakerk om de kinderen te ontvangen en uiteraard zondagochtend 26 augustus om 9:30 bij de terugkomdienst in de Maranathakerk. Tijdens deze dienst zal het kamplied worden gezongen door de kinderen en is er al een fotoverslag van het kamp. We hopen zoveel mogelijk kinderen bij de dienst te zien!!

Bedankt voor alle leuke reacties op de verslagen en tot morgen!

Liefs,
Alle kinderen en alle leiding.

Share