Lieve thuisblijvers,

Het is alweer tijd voor het derde expeditieverslag. U heeft vast de hele dag in spanning gezeten over de dropping en of alle kinderen weer veilig thuis zijn gekomen. Het is behoorlijk spannend geweest! De eerste groep vertrok al om 8 uur en had dus het geluk dat zij het eerste gedeelte in het licht konden lopen. Helaas bleek het richtingsgevoel van deze kinderen niet zo best te zijn, en hebben zij de eerste 5 kilometer helemaal de verkeerde kant op gelopen. Toen het eenmaal donker was, werd de dropping voor deze kinderen toch een heel stuk spannender. Ook moesten er een aantal plassen en durfden dit niet in het bos te doen. Daarom besloot de groep even naar binnen te lopen bij een restaurant. De eigenaresse van het restaurant bleek een ontzettend lieve vrouw die ook nog eens kittens had, die de kinderen mochten aaien. Toen de groep zich klaar ging maken om verder te gaan lopen, vertelde de vrouw dat ze helemaal in Ede waren en het naar het kamphuis nog minstens 8 kilometer lopen was langs een drukke weg. Daarom koos de groep ervoor de noodlijn te bellen, en was Michal aan de andere kant van de lijn gelukkig bereid om iedereen weer op te halen. In de tijd dat er gewacht moest worden, kregen de kinderen van de vrouw ook nog een heerlijk glas siroop en mochten ze languit op de banken rond een haard liggen. De andere kinderen waren uiteindelijk heel jaloers! Zij vonden allemaal na ongeveer 2.5 uur lopen het kampterrein zonder hulp weer terug.

De volgende ochtend kwam er al vroeg bezoek uit Rhoon! Rob Maas en oud-kampleiding Jacco en Iris namens de jeugdcommissie van de Maranathakerk kwamen ons een bezoek brengen. Dit was natuurlijk een hele leuke verrassing, zeker voor de kinderen die Jacco en Iris nog kenden van vorige jaren. Van tevoren waren onze gasten nog wel geïnstrueerd dat zij extra kleding mee moesten nemen omdat het niet gegarandeerd kon worden dat ze droog zouden blijven, maar de instructie dat zij mee moesten naar het bos en dus lange broeken en lange mouwen aan moesten, was niet bij ze binnengekomen. Vandaar dat Rob Maas in een trainingsbroek van Christiaan naar het bos moest. Deze kon hij trouwens prima hebben!

In het bos werden er hutten gebouwd. Gastleiding Jacco kreeg als belangrijke taak om grappige anekdotes te verzamelen. Hij kwam met de volgende punten terug: 1) Lente is erg populair onder de jongens. Dit was de overige leiding ook al opgevallen. Wij houden u uiteraard op de hoogte als er meer bekend is over naar wiens voorkeur Lente uitgaat! 2) De hut van Freek en andere jongens had een prullenzak. U raadt het al, dit is een bijzondere kruising van een prullenbak en een vuilniszak. 3) De hut van de oudste meiden had een huismuis. 4)Er waren maar weinig hutten met een schoorsteen, terwijl dit wel een vereiste was. Het huttenbouwen werd uiteraard weer afgesloten met een lekker pakje drinken en een koekje in de zelfgebouwde hut.

Het voelt een beetje alsof we in herhaling beginnen te vallen, maar na het hutten bouwen werd er opnieuw volop met water gespeeld. Of nou ja, het spelen bestaat voornamelijk uit mensen die het niet aan zien komen de volle laag te geven. De kinderen gebruikten hiervoor hun waterpistolen, maar de leiding had een veel betere troef in handen: emmers water. Vrijwel niemand kwam er droog vanaf, behalve Lente en onze gast Iris, die zich achter een dure camera had verscholen. Elice trapte hier niet in, en gaf Iris na het eten alsnog de volle laag.

 

Na overheerlijke tosti’s was het weer tijd voor een aantal spellen. De eerste opdracht, die eigenlijk als een soort introductiespel was bedoeld, was om een T-shirt uit de vriezer zo snel mogelijk te proberen aan te trekken. Nu denkt u misschien: wat is daar nu lastig aan? Nou… het spel stond eigenlijk gisteren op de planning en de shirts waren dus al eerder ingevroren. Omdat ze nog wat langer de tijd hadden om goed te bevriezen, waren sommige shirts in heuse ijsklompen veranderd. Er was grof geweld en veel hulp van de leiding nodig om de shirts uit het ijs te krijgen. Vooral Rob Maas had een hoop goede tips. De meeste kinderen zijn er meer dan een uur zoet mee geweest! Mocht u ze ooit nog eens bezig moeten houden…

Daarna was het tijd voor de derde proef. De opdracht was om met een fles tussen je knieën water van de ene emmer naar de andere emmer te brengen, zonder hierbij je handen te gebruiken. Dit klinkt makkelijker dan het was. Uiteindelijk won kamp Oost, maar dit leek vooral te komen door de bloedfanatieke leiding van dit kamp, bestaande uit Rahel, Annemarie van Herk en Martine. Achteraf hadden zij toch het idee dat ze misschien iets té fanatiek waren geweest naar hun groep toe, dus checkten ze even bij de kinderen of zij dit vonden kunnen. Gelukkig vonden zij dit helemaal niet erg.

Aan het eind van de middag was er wat vrije tijd. De meiden hadden toen eindelijk tijd om te douchen, en hebben dit blijkbaar gedaan met de shampoo van Daan (Daan is hier nog niet van op de hoogte). Daarna werd er door een groot deel van de kinderen geweerwolfd en door een ander deel twister gespeeld. Sophie Los blijkt een hele goede spelleider te zijn; wij zien weer een hoop potentie voor toekomstige leiding!! Haar vriendinnen Jessy, Marit en Jade komen overigens ook in aanmerking. Zij hebben met z’n vieren zelfs al hun eigen roze kamptruien.

Een aantal oudste jongens stond nog een bijzondere verrassing te wachten. Jens kwam er namelijk achter dat zijn bed was veranderd in een klein zitje, zonder matras, en met twee stoelen! Zijn matras bleek onder het bed van Daan te liggen. Ook zijn een aantal oudste jongens hun slaapzakken kwijt. Dani zijn slaapzak was niet kwijt, maar deze was hermetisch verankerd met ducttape aan zijn matras. Het tevens vermiste matras van Rijk schijnt gevonden te zijn op het dak van het kamphuis. De jongens zoeken nog steeds naar hun slaapzakken en naar de dader. Het schijnt dat Christiaan de hoofdverdachte is, waardoor ook zijn gehele bed als vermist is opgegeven, en uiteindelijk is gevonden achter het kamphuis.

Op het menu stonden vanavond rostirondjes, brocolli, doperwten en braadworst. Dit was een heerlijke, maar erg vullende maaltijd! In tegenstelling tot de afgelopen dagen waarop bijna alle kinderen voor een tweede of derde keer met hun bord langskwamen, schepte vandaag alleen Mike een tweede keer op. Ook schijnt het een sport te zijn om 100 doperwten tegelijk in je mond te hebben. Misschien ook iets om thuis te proberen?

Net vond er weer een superspannende proef plaats tussen de bekende Nederlanders. Lil Tiny, speciaal ingevlogen vanuit Rhoon, en Davina Duurttelang. Zij namen het tegen elkaar op met Jenga. De kinderen keken vol spanning toe. Het was wel duidelijk dat er onder de kinderen een hoop Davina-fans zijn. Lil Tiny vond het na een tijdje niet meer leuk, en gooide uit pure frustratie uiteindelijk de toren om. De punten gingen daarom naar Davina en Lil Tiny is helaas gediskwalificeerd, en wordt vanavond nog op het vliegtuig terug naar Rhoon gezet.

Vanavond gaan de kinderen weer richting het bos voor het zogenaamde Sokkenspel. Hierbij moeten ze op zoek naar de leiding die aan zijn linkervoet de sok heeft die op hun kaartje staat, en deze moeten ze dan proberen te tikken. Maar er zijn ook zwarte sokken in het spel. Als je iemand tikt of getikt wordt door iemand die aan zijn rechtervoet een zwarte sok heeft (ook al heeft diegene aan zijn linkervoet wel de sok die op het kaartje staat), verlies je je kaartje. We zijn benieuwd hoe dit zal gaan, morgen hoort u er meer over!

Lieve groetjes van alle kinderen en leiding uit Otterlo!

Share