Hallo thuisblijvers,

Tijd voor weer een update uit het altijd zonnige Otterlo! Gisterenavond waren we gebleven bij het kampvuur, waar werd gezongen uit de beroemde groene GJO-boekjes. Er bestaat natuurlijk geen GJO kamp zonder m’n tante uit Marokko, in die grote stad Zaltbommel en de Dronken Zeeman! Iedereen zong uit volle borst mee, maar toch was het Nanda die als enige tot in de wijde omtrek te horen was.

Na het zingen werden de jongste kinderen naar binnen geroepen voor een uitzending van het NOS journaal. Er werd een item bekeken waarin verteld werd over de ontsnapping van een levensgevaarlijke beer uit de dierentuin, die nu was gesignaleerd in een bos in Otterlo! In kleine groepjes kregen de kinderen de taak om de beer te gaan vangen, waarbij zij naast de beer ook nog een vogelverschrikker, een kampeerder, een struisvogel en een aantal andere spannende figuren tegenkwamen. Dit was met name voor de jongste kinderen natuurlijk super spannend, maar uiteindelijk was iedereen blij dat zij het bos in waren gegaan en kwamen zij met grootse verhalen terug op het kampterrein. Terwijl de oudsten op het kampterrein moesten wachten tot de jongsten terugkwamen, vroeg Brian met een serieus gezicht wanneer de ‘volwassenen’ nu eindelijk weg zouden gaan. De oudsten begonnen de spooktocht net als vorig jaar met hele enge verhalen van Annemarie van H; zij staat er inmiddels bekend om dat zij dit als de beste kan! Het is elk groepje gelukkig gelukt om de beer te vangen met honing en een schepnet. Sven gebruikte dit schepnet ook om het vogelverschrikkermasker van Jet van haar gezicht af te hengelen. Die humor kon de leiding zeker waarderen!

Na de spannende spooktocht waren de jongsten natuurlijk helemaal uitgeteld. Zij werden voorgelezen uit de Gorgels, dit keer door Annemarie v/d K. Zij moet nog even iets terugnemen van wat eerder is geschreven, namelijk dat Daan een saaie voorleesstem zou hebben. Tijdens het voorlezen werd zij namelijk overladen met kritiek van de jongste meiden omdat zij niet dezelfde leuke stemmetjes en accenten gebruikte als Daan. Sorry Daan! En vanavond mag jij weer :).

De oudsten waren nog niet klaar om te gaan slapen. Zij wachtten namelijk met smart tot het 12 uur was en zij Dani konden toezingen. Hij is namelijk jarig vandaag! De leiding rukte ook massaal uit naar de slaapzaal van de jongens en brachten een lekker stuk taart voor hem mee. Vanmorgen werd Dani natuurlijk toegezongen door de hele groep en pakte hij zijn cadeautjes uit. Hij vond het stiekem wel wat ongemakkelijk om in het middelpunt van de aandacht te staan, wat er ook wel een beetje bij hoort als je 11 bent.

En zoals iedereen die al langer bekend is met de GJO-kampen weet, is woensdag zwemdag (en patatdag, hierover later meer). Ook dit jaar ging dit op. In de kampen vertrokken de kinderen richting het meertje een paar kilometer verderop. Daan wist zéker dat hij de route op zijn duim kende. Toen het droompark na drie kwartier nog niet in zicht was, bleek dat hij zijn groep met een enorme omweg had laten lopen. Achter hen liep nog een kamp met leiding die de weg helemaal niet kende, dus zij konden ook meegenieten van een extra ommetje. Alsof de kinderen nog niet genoeg lopen deze week…

Gelukkig maakte de verkoeling van het zwemmeer al snel alles goed! We treffen het natuurlijk enorm met het weer, en vandaag was het voor het eerst sinds niet nodig om kinderen het water in te slingeren; iedereen dook er zelf al in. Ook heeft er nog nooit zoveel leiding meegezwommen. Alleen D’lon was weinig in het water te vinden. Hij ontdekte het metershoge klimtoestel en was bijna de hele dag in het topje te vinden. Voor hem lijkt een carrière als acrobaat wel weggelegd.

Rond half 1 werd er natuurlijk ook een broodje (of nou ja, een broodje groter dan de hoofden van de meeste kinderen) gezond langsgebracht door de kookploeg. Sommige elementen van kamp veranderen gelukkig nooit!

Weerwolven is wel een beetje hét spel van dit kamp geworden. Veel kinderen hadden het nog nooit gespeeld, wat natuurlijk af en toe voor de nodige verwarring zorgde. Zo presteerde Fynn het vandaag om drie keer “per ongeluk” te verklappen welke rol hijzelf had in het spel.

Op de locatie moest er natuurlijk ook een proef worden gedaan. De proef heette “uitknijperij”. De bedoeling was om in estafettevorm met een theedoek naar het water te rennen, deze zo nat mogelijk te maken, terug te rennen en hem uit te knijpen in een afwasteil. Het doel was om met je team de afwasteil zo vol mogelijk met water te krijgen. Dit leverde natuurlijk weer een super fanatieke strijd op. De tactiek van Martine was om een zak te maken van de theedoek. Andere teams zagen dit en probeerden het zo goed mogelijk na te doen, maar alleen Martine bleek in staat om op deze manier liters water tegelijk te vervoeren. Hierdoor sleepte team Oost de winst binnen.

U bent waarschijnlijk sowieso erg benieuwd hoe het ervoor staat met de puntentelling. Na de winst van kamp Zuid bij de speurdag gisteren en van team Oost van vandaag, is de stand als volgt:

Op de terugweg van het zwemmen naar huis deden Sophie, Valerie en Iris een spel waarbij je een grote hoeveelheid water in je mond moest houden en hierbij niet mocht lachen. Valerie deed hard haar best om de meiden aan het lachen te krijgen door een reporter te spelen en grappige vragen te stellen. Hier heeft ze echt talent voor.

Na de volgens veel kinderen veel te lange wandeling was het tijd om lekker te douchen, kaarten te schrijven, in elkaars complimentenboekjes te schrijven en een beetje uit te rusten. Ook de kookploeg had het rustig vanavond, want er kwam een legendarische friet- en snackbus naar het kampterrein! Dit was natuurlijk een groot feest. Daarna volgde een heerlijk ijsje als traktatie van Dani. Ook is eindelijk de post bezorgd van de afgelopen dagen, dit was een enorme stapel! Morgen worden de kaarten vanuit ons op de bus gedaan. U kunt ook nog steeds een kaartje sturen, wij hopen dat hij dan nog op tijd bij ons binnenkomt (Roekselse Bosweg 3, 6731 SH Otterlo)!
  

Vanavond staat er een leuke quiz op het programma en gaan de kinderen eens lekker vroeg naar bed. En als zij toch besluiten over te lopen, heeft de leiding nog een leuke verrassing voor ze in de vorm van een eetproef 2.0. Wij hopen om deze reden stiekem best een beetje dat een aantal kinderen het bont zullen maken!

Dat was het weer voor vandaag, tot morgen bij het volgende verslag!

Lieve groetjes uit Otterlo

Share