Lieve thuisblijvers,

Alweer het op één na laatste verslag uit Otterlo… Wat vliegt zo’n week toch voorbij!

Gisterenavond speelden de kinderen een quiz met quizmasters Esmee en Annemarie van H. Er werden spellen gedaan zoals ‘de mat op’, waarbij je als groep instructie krijgt hoeveel en welke lichaamsonderdelen de mat mogen raken (bijvoorbeeld drie armen, vijf voeten, zes tenen en één hoofd). Dit leverde soms wat verwarring op, want.. een onderbeen is hetzelfde als een voet toch, Eveline? Ook moesten er liedjes omgekeerd worden geraden. Het laatste spel was het verjaardagsspel, waarbij de kinderen in een kring moesten staan en een tikkende tijdbom moesten doorgeven na het goed beantwoorden van een vraag. Dit leverde een hoop hilarische antwoorden op! Zo dacht Rijk dat een goudvis goud was en antwoordde hij op de vraag ‘op welke dag worden dieren extra in het zonnetje gezet?’ resoluut: dinsdag! Sophie L dacht dat een shopaholic verslaafd was aan sigaretten. Tristan dacht dat de schrikkeldag altijd valt op 21 maart.

Na de quiz waren de jongsten wederom zo moe dat zij aan een voorleesboek genoeg hadden om in slaap te vallen (Daan werd zoals beloofd ingevlogen bij de jongste meiden). De leiding zat al klaar met hun straffen, toen zij het toch wel erg stil vonden bij de oudsten. Even dachten zij dat ook de oudsten in slaap waren gevallen, en dit bleek ook uit de controle van Rahel en Annemarie in de meidenslaapzaal. Maar toen zij in de jongenskamer kwamen en alle bedden leeg waren, wist de leiding dat zij toch in actie moesten komen (of nou ja, mochten komen). Zoals gisteren is verteld, was er voor deze kinderen een speciale proef bedacht! De jongens waren als eerst aan de beurt voor de geblinddoekte eetproef. De gerechten die op het menu stonden waren zeewier, citroensap, gember en een lepel vol sardientjes. De leiding ging zo op in de proef, dat zij niet in de gaten hadden dat de oudste meiden alles hebben meegekeken vanaf de zijkant. Gelukkig waren zij vervolgens zelf aan de beurt. Sophie L vond het allemaal weer veel te lekker en wilde nog een extra hap sardientjes. Jade, die de hele eetproef verschrikkelijk vond, vroeg tot grote verbazing van de leiding ook om nog extra een hap sardientjes. Heerlijk na het tandenpoetsen! Daarna moesten alle oudsten hun hand één minuut in de lucht houden en zij mochten pas terug naar bed als zij hun hand precies na die minuut naar beneden deden. Dit lukte Marit als eerste, de andere meiden hadden hier een stuk langer voor nodig.

Waar een aantal meiden al een paar dagen druk mee zijn, is het regelen van de kampverkering van Annemarie v/d K. Zij is namelijk gevraagd door Michal én door Daan, en wist niet hoe zij een keuze moest maken. Uiteindelijk heeft zij gekozen voor Michal. Met hulp van Maryse kreeg Daan een briefje om hem op beleefde manier af te wijzen. Michal vond voor hij ging slapen een mysterieuze uitnodiging op zijn kussen. Samen met Jip, Anna, Maryse en een aantal andere meiden was er door Annemarie namelijk een verrassingsontbijtje voorbereid. Dit was een groot succes, met name dankzij de goede bediening. Nu is de verkering officieel!

 

Vanochtend om 7 uur stond ook weer een bijzondere gast op de stoep. Martijn kwam bij ons langs. Martijn zou eigenlijk voor de eerste keer als leiding mee gaan op kamp dit jaar, maar hij kreeg vlak voor het kamp helaas een ongeluk. Wij vonden het super dat het toch gelukt is om ons vandaag op te zoeken! Martijn vond het gelukkig ook een hele geslaagde dag. Volgend jaar hopen we hem er het hele jaar bij te hebben!!

Vandaag stond de sportdag op het programma. De warming-up werd verzorgd door Annemarie van H, Jet en Rahel. Er werd heel enthousiast meegedanst door (bijna) alle kinderen. Toen echter de jongens hun warming-up lied mochten doen, ging het dak eraf. Dit was op het lied “Skibidi”, die het hele kamp continu wordt gedraaid. Inmiddels is het dansje bij iedereen bekend. Heeft u op onze Facebook pagina het filmpje hiervan gezien?

Na de warming-up werden in teams spellen gedaan, zoals boter kaas en eieren in estafettevorm en touwtrekken. Frank en Daan waren ervan overtuigd dat zij met drie man leiding op konden tegen ongeveer 12 kinderen. Dit viel behoorlijk tegen! Met vier man leiding lukte het gelukkig wel. Daarna werd er in de groepen over de stormbaan gerend, die vandaag speciaal is neergezet op het kampterrein. Dit was natuurlijk weer grote pret, al blijkt het voor sommige kinderen toch nog best lastig te zijn om niet van de baan af te vallen. Gelukkig is iedereen weer heel gebleven.

Na de lunch gingen de spellen verder in de vier kampen. Als eerste moest zo snel mogelijk de stormbaan worden afgelegd door elk kamp. Hiervoor werden in teamvergaderingen serieuze tactieken besproken. Uiteindelijk werkte te tactiek van kamp Noord het allerbeste. Zij waren ruim 10 seconden sneller dan alle andere kampen! Daarna werd James Bond trefbal gespeeld. Dit is een vorm van trefbal waarbij er een James Bond (die niet af kan gaan als hij geraakt wordt), een bom (als die geraakt wordt, is het hele team af) en een verklikker (als die geraakt wordt, moet hij vertellen wie de bom is) in het spel zitten. In kamp Oost werd volop gedacht dat Jop de bom was. Toen kwam per ongeluk de bal tegen Jip aan, die de enige echte bom bleek te zijn. Hierdoor won wederom kamp Noord. Het fanatieke leiderschap van Daan kan hier ook iets mee te maken hebben gehad…  

Na de sportdag was het weer tijd om even te relaxen. De groep die weerwolft wordt steeds groter, vandaag waren het er ruim 20. De burgers wonnen alle potjes. Dit kan ook komen omdat eigenlijk veel kinderen het spel nog helemaal niet snappen (het is ook te ingewikkeld om hier in een paar zinnen uit te leggen). Je moet in ieder geval soms een hele tijd met je ogen dicht zitten. Na 5 dagen kamp kunnen wij u vertellen dat het dan best moeilijk is om wakker te blijven!

Op het menu vanavond stond heerlijke pasta in combinatie met stokbrood en kruidenboter. Niemand kan eigenlijk uitleggen waarom die twee dingen samengaan. Het smaakte in ieder geval goed!

Op kampverkeringgebied zijn er weer veel ontwikkelingen. Zo wilden wij u vanochtend nog mededelen dat Lente eindelijk een keuze heeft gemaakt; zij kreeg namelijk kampverkering met Rijk. Nu blijkt alleen dat zij het alweer heeft uitgemaakt, omdat ze op hem uitgekeken was. De laatste geruchten zijn dat de andere jongens op zoek zijn gegaan naar een nieuwe liefde voor Rijk. Dit is gelukt: hij heeft nu verkering met Danique, die wel twee jaar ouder is dan hij. Wij doen het hem niet na! Ook hoorden we uit betrouwbare bron dat Fynn kampverkering heeft met Denise.

Ook de inschrijvingen van de bonte avond komen goed op gang. Er wordt hard geoefend op de verschillende acts. Wij zijn ook erg benieuwd naar al die verrassingen die op het programma staan.

Nu zijn de kinderen het bos in voor een spannend potje lasergamen. Morgen hoort u hier meer over!

Veel liefs uit Otterlo!

Share