Lieve thuisblijvers,

Hier is dan alweer het laatste verslag vanuit Otterlo. De week is voorbijgevlogen. Dit hebben we natuurlijk te danken aan de fantastische groep kinderen en zeker ook aan de leiding!

Gisterenavond stond lasergamen in het bos op het programma. Net als vorig jaar was dit een groot succes! Omdat het al snel veel te donker was om nog door het bos te kunnen rennen, konden er helaas niet zo heel veel potjes worden gespeeld. Volgend jaar maar weer in de herkansing!

De volgende ochtend werden de kinderen en leiding door Michal en Nanda gewekt met een warm croissantje en een glas verse jus. Wat voelden we ons verwend! In het bijzonder willen we ook deze twee keukenhelden ontzettend bedanken.

Vanochtend stond er een survival op het programma. Dit was op een heus “survival-eiland”. De kinderen moesten een parcours afleggen en hadden verschillende teambuilding activiteiten, zoals geblinddoekt over balken tussen twee bomen lopen. Na een week samen op expeditie te zijn geweest, zijn de kinderen natuurlijk waanzinnig goed op elkaar ingespeeld. Dit was dan ook te merken aan de manier waarop zij samenwerkten.’s Middags veranderde het kampterrein ineens in een heuse crime scene. De GJO-kampvlag, een historisch voorwerp van 57 jaar oud, bleek gestolen te zijn. Vanwege de bijzondere waarde van de vlag, vroeg de politie vroeg hulp aan de kinderen om uit te zoeken wie de dader was. Dit konden alle mensen zijn die werkten op het kampterrein. Was het Sjaak de materiaalbewaker, Ewoud de hoofdleiding, Agnes de groepsbegeleider, Tamar de schele buurvouw, Simone de nieuwsgierige leiding, Theo de klusjesman of toch Franciska de teamleider?

Om een hint te kunnen krijgen, moesten de kinderen eerst een spel spelen bij elke post. Zo moest er bij Cecile de lieve oma worden gekoekhapt.

Uiteindelijk is het bijna alle kinderen gelukt om de dader, Agnes, te ontmaskeren. Knap speurwerk hoor!!

Na het eten, heerlijke broodjes shoarma, was het tijd voor de grote ontknoping van Expeditie Otterlo 2019. Door de grote hoeveelheid zwarte stemmen die de afgelopen dagen zijn verstopt (en gevonden), was het nog mega spannend wie de expeditie zou winnen! Uiteindelijk won, met één punt meer dan kamp Noord, kamp Zuid (rood), het kamp van Jet en Frank. Deze overwinning werd natuurlijk groots gevierd!

Maar het afgelopen kamp was natuurlijk voor alle kinderen een enorme overwinning. Zij hebben proeven doorstaan, tochten gelopen en heel knap samengewerkt, en dat alles met weinig slaap. Ieder kind heeft op zijn of haar manier grenzen verlegd en hobbels overwonnen. Wij zijn heel erg trots op ze, stuk voor stuk! Wij raden u ook aan om na kamp eens te vragen of u het complimentenboekje van uw kind mag lezen.

Op dit moment is de bonte avond bezig. Nog nooit werden zoveel acts voorbereid. Niet alleen dansjes, maar ook moppen, goocheltrucs, turnshows en toneelstukken. Het is heerlijk om te zien hoe vrij de kinderen zich voelen om hun talenten te laten zien. Ook schijnt het dat de leiding zo meteen een eetproef te wachten staat…

Morgen kunt u van uw kind(eren) zelf horen hoe deze laatste avond is geweest. We zien u graag morgenochtend terug op het kerkplein van de Maranathakerk om de kinderen te ontvangen. Het zou goed kunnen dat de bus al eerder dan 11.45 op het kerkplein is! Daarom vragen wij u om er al voor half 12 te zijn.

Uiteraard hopen wij ook alle kinderen en leiding te zien op zondagochtend om 9:30 bij de terugkomdienst in de Maranathakerk. Tijdens deze dienst zitten alle kinderen bij elkaar, zal het kamplied worden gezongen door de kinderen en is er al een fotoverslag van het kamp.

Enorm bedankt voor alle leuke reacties op de verslagen. Heel graag tot morgen!

Lieve groetjes,
Alle kinderen en alle leiding.

Share