Maandag 15 augustus

Lieve thuisblijvers,

Gisteravond konden we eindelijk het bos in door dat de temperatuur iets is gezakt. Dit keer niet voor een druk renspel, want daarvoor was het nog wel iets te warm met een lange broek, maar een heel ingewikkeld spel. De kinderen werden namelijk al voordat ze naar het bos gingen aan elkaar geknoopt. In groepjes van 3 of 4 zaten ze aan elkaar vast. En u kan begrijpen dat de weg naar het bos toe al een uitdaging was voor de meeste groepjes. In het bos hingen allemaal ballonnen met opdrachten erin. Deze ballonnen moesten de kinderen verzamelen, kapot maken bij een leidingpost en hier de opdracht uitvoeren. Dit was best een uitdaging voor de kids, want als je met zijn 4e aan elkaar zit is in het bos lopen alleen al lastig. Bij de leiding konden ze punten krijgen voor de opdrachten. Er waren verschillende opdrachten zoals; 10 meter hinkelen heen en terug, een parcours afleggen en zelfs twister. Ook waren er gouden wikkels in de ballonnen met een waarde van 7 punten. Zelfs het tikken van Martijn leverde punten op. Dit leverde erg grappige situaties op voor de leiding en de kinderen leerden nog beter samenwerken.

Na het bosspel was het bedtijd, maar dit pas na een nodige schoonmaak van de voeten en gezichten. Door de droogte is het erg stoffig in het bos namelijk. Er werden verschillende overloop pogingen geprobeerd maar met weinig succes. De kinderen, zeker de oudste meiden zijn nog niet erg tactisch en de oudste jongens sliepen al heel snel.


En toen was het alweer dag 3, na een half uurtje langer slapen was het weer tijd voor het GJO Nieuws. Ditmaal werd Lucas geïnterviewd over de gebeurtenissen van de vorige dag, werden de laatste showbizzroddels van het kamp besproken en werd het mysterie van de rommel in de jongste meiden kamer opgelost. Hier bleek hoofdverdachte Liam R een rol in gehad te hebben, en mocht hij dus ook helpen opruimen.

Daarna was het weer tijd voor een bosspel en jawel in het thema. Namelijk Levend Stratego, maar met Freek in ’t Wild stijl. De hoogste kaart was de Olifant, en die kon alleen worden verslaan door de muis. De bom in het Levend Stratego spel was de Klem, waar dieren in vast konden zitten. Alleen Freek Vonk kan de klem openmaken, en Freek Vonk was dan ook de enige die de Klem kon verslaan. Dit was een groot succes en de vlaggen zaten goed verstopt, we hadden namelijk ook 1 potje met een bewegende vlag. Na dit bosspel was het tijd voor de lunch, met mooie creaties.

Na het middageten was het tijd voor de eerste kaartenverkoop en waren de kaarten al snel uitverkocht. De meeste kaarten gaan morgen op de bus, dus wellicht heeft u overmorgen een persoonlijke update van uw kind in de bus. De kaarten werden namelijk druk geschreven maar het was toch echt tijd voor een nieuw spel. Ditmaal twee spellen; Het James Bond Spel en Picco. De jongsten en oudsten werden gescheiden en hebben om de beurt de spellen gespeeld. Bij Picco werden er verschillende ‘mini-games’ gespeeld met een controller zoals: Vind de spion, verstoppertje en Bliksemjacht. Bij het James bond spel was het de bedoeling dat er zoveel mogelijk pingpongballetjes naar de andere kant van het veld werden gebracht. Maar pas op, want als je afgegooid werd met sponzen moest je eerst terug voordat je het opnieuw kon proberen. Gelukkig waren er obstakels waar je achter kon verschuilen, maar de natte sponzen zorgde soms ook wel voor de nodig verkoeling. De spellen werden erg actief gespeeld en de leiding moest ook nog geloven aan Het James Bond Spel tegen de kinderen.

Vanavond staat er weer een samenwerkspel op het programma, dit keer gewoon bij het kamphuis. En in plaats van ‘De Alleskunner’ worden de beste ‘Samenkunners’ gezocht. Maar eerst avondeten; broccoli, curryworst en aardappelblokjes. Als dat weer geen feestmaal wordt, weet ik het ook niet meer.

De kinderen (en leiding) vinden het trouwens altijd erg leuk om kaarten te ontvangen! De adresgegevens van ons kamphuis zijn: Roekelse Bosweg 3, 6731 SH Otterlo.

Op social media zal de komende week regelmatig extra foto’s en filmpjes worden gedeeld, ook in het verhaal. Volg ons daarom op instagram (@gjo_rhoon) en op Facebook: https://www.facebook.com/groups/1469127326731101

Groetjes uit het altijd gezellige Otterlo!

Kampverslag zondag 14 augustus 2022

Beste Thuisblijvers,

Onze spelleiders stonden gisteren al in de startblokken voor het kennismakingsspel in Boer Zoekt Vrouw thema en dit was een groot succes. Namen werden geoefend door middel van een ‘ik ga op reis en ik neem mee’. Alleen nam je nu je buurman steeds mee, maar wel met een bijnaam. De namen Jelly Bean Jayda, Lekkere Liam and Citroen Cherrelynn kwamen voorbij. Dit zorgde voor veel gelach, maar de kinderen moesten ook scherp blijven om alle namen te onthouden. Om dan de namen echt goed te leren kennen was het tijd voor een potje namentrefbal. Als je iemand afgooide was die pas af wanneer je de naam wist, een goede test dus 😉. Om het Boer Zoekt Vrouw spel dan af te sluiten werden er verschillende korte spellen gespeeld zoals; stropdas strikken, eieren race, een geblindoekt- en vastgebonden parcours & Wie Ben Ik met de leiding.

Na de kennismakingsspelen was het al bedtijd voor de jongsten en voor de oudsten stond er nog een potje Weerwolven op de planning. Het stil blijven in Wakkerdam was soms toch erg lastig.

Na de eerste nacht, die vrij rustig verliep, was het tijd voor ontbijt en de sketch. Dit jaar hebben we elke ochtend Het GJO Nieuws. Gepresenteerd door Daan Smit en Frank Bouterse. Vandaag in het nieuws: Kampkinderen arriveren maar met 36 kinderen in Otterlo, in plaats van 38. Christiaan van der Kaaij vermist en het Weer gepresenteerd door Marije. En vandaag is het extra feest want Gijs is jarig! We hebben uiteraard hard gezongen en hij heeft cadeautjes gekregen. Wat hoort er bij een verjaardag? Natuurlijk een lekkere traktatie!

Toen de sketch eenmaal voorbij was, was het tijd voor de eerste corvee. Dit was voor sommige kinderen nog wel wat wennen, maar alle wc’s zijn weer schoon en de aardappels zijn gesneden. Ook de snoepkraam werd druk bezocht. De kampdienst stond verder op het ochtendprogramma. Veel liedjes zingen, kijken naar de zandtovenaar en uiteraard het themalied. Dit jaar gaat de collecte naar UNHCR, de vluchtelingen organisatie van de VN. Tijdens de kampdienst werden er ook vrolijke armbandjes gemaakt voor gevluchte kinderen, en eventueel ook 1 voor jezelf.

Door het warme weer was het deze middag tijd voor allerlei waterspelen op het speelveld. Om af te trappen met verschillende water estafettes. Hierbij moesten de emmers zo snel mogelijk gevuld worden, overgegeven worden over hoofden en teiltjes gebalanceerd worden op voeten. U begrijpt wel dat hier de nodige watergevechten tussendoor waren.

Hierna volgde sponzentrefbal, met uiteraard ook een potje kinderen tegen de leiding en werd er ook nog een buikschuifbaan neergelegd. Dus er was genoeg verkoeling en waterpret. Na het spel was er tijd voor bij sommige een erg nodige douchebeurt.

Vanavond stond er aardappelstamppot met doperwtjes en een gehaktbal op het menu en dit ging er goed in. Een lekkere vullende maaltijd na een drukke dag. Er was zo goed gegeten dat sommige kinderen niet eens meer een toetje wilden. Na het avondeten en de afwas is het tijd om boskleding aan te trekken, want we gaan voor het eerst naar het bos dit kamp. Doordat boskleding best warm is, hebben we dit even uitgesteld, maar vanavond is het dan echt zo ver.

De kinderen (en leiding) vinden het trouwens altijd erg leuk om kaarten te ontvangen! De adresgegevens van ons kamphuis zijn: Roekelse Bosweg 3, 6731 SH Otterlo.

Op social media zal de komende week regelmatig extra foto’s en filmpjes worden gedeeld, ook in het verhaal. Volg ons daarom op instagram (@gjo_rhoon) en op Facebook: https://www.facebook.com/groups/1469127326731101

Groetjes uit het zonnige Otterlo!

Zaterdag 13 augustus 2022

Beste thuisblijvers,

Eindelijk was het dan zover, het 59e GJO kamp met dit jaar als thema: GJO ON AIR! Helaas dit jaar  een uurtje korter want de kinderen waren pas om 12 uur welkom op het kerkplein. Gelukkig waren de kinderen nog steeds enthousiast want de eerste kinderen liepen kwart voor 12 al het kerkplein op. Om 12 uur was het al gezellig druk op het plein. Al snel stond de grote touringcar klaar. Na alle koffers inladen, was het dan eindelijk tijd om te horen bij wie je op de kamer sliep. Snel wat groepsfoto’s, nog even naar de wc en dan snel de bus in. O ja mama en papa wilden ook nog een knuffel.

Ondanks dat de sleutel van de materialenbus in de touringcar lag (daar kwamen Frank en Daan pas achter toen de bus al even weg was) verliep de busreis verder voorspoedig. De sleutel was snel terug en toen konden we dan echt naar Otterlo vertrekken. Al snel was de spanning voor kamp verdwenen, bij de kinderen dan 😉. In de bus werd veel gesnoept, Donald Duckjes gelezen en er waren zelfs meiden druk bezig met scoobidoo’en. Hier keek de leiding van op, want sommige leiding deed dit zelf ook op kamp.  Leuk om te zien dat dit weer een ding is.

Eenmaal op het kamp was het tijd voor de kampregels die vakkundig door Michal werden voorgedragen, die de kinderen maar onrustig aanhoorde want ze wilden het liefst naar de slaapzalen om een bed uit te zoeken. Het bedden uitzoeken ging gelukkig vlot maar die bedden opmaken was nog een stuk lastiger. Heeft mama wel een hoeslaken in mijn tas gedaan? En hoe werkt zo’n hoeslaken eigenlijk? Gelukkig met wat hulp van elkaar lukte dit snel. Na het bedden opmaken was het tijd voor de slaapzaal versieren. De oudste jongens hebben helemaal niks versierd. Maar de jongste meiden daarentegen, hier kan de leiding niet meer lopen, want anders worden ze gekielhaald door een paar slingers. Minder handig, maar wel gezellig.

En toen was het tijd voor het eerste spel; levend mastermind. Mastermind alleen dan met de potloden verstopt over het kampterrein en samenwerken binnen de groep. Daarna de code laten controleren door de leiding. Goed opletten want groen betekende goede kleur juiste plek, maar rood juist goede kleur verkeerde plek. Hierdoor was het voor ieder groepje niet even makkelijk.

Na het spel was het dan echt tijd voor het eerste watergevecht van dit kamp. Niet gek met deze temperaturen. Hierdoor vonden de kinderen het ook niet zo erg om nat te worden (leiding trouwens ook niet). Ook al waren er in het begin nog wat meiden met regenjassen. Toen de kids eenmaal opgedroogd waren was het alweer tijd voor het avondeten. Traditiegetrouw broodje knak en soep, dit kwam goed uit met het weer, zodat het zoutgehalte goed en snel op peil was. Ook het afwassen na het eten hoort er nog steeds bij, alleen met het afdrogen kan nog wel wat geoefend worden, maar gelukkig hebben we nog heel de week de tijd.

Vanavond staan de kennismakingspelen op het programma, dit jaar in het thema van Boer Zoekt Vrouw. De spelleiders stonden in elk geval al in vol tenue klaar. Hopelijk kennen alle kinderen en leiding elkaars naam na vanavond, wel zo handig. En als de kinderen dan nog niet willen slapen, staat er nog een avondwandeling in het bos te wachten…

De kinderen (en leiding) vinden het trouwens altijd erg leuk om kaarten te ontvangen! De adresgegevens van ons kamphuis zijn: Roekelse Bosweg 3, 6731 SH Otterlo.

Op social media zal de komende week regelmatig extra foto’s en filmpjes worden gedeeld, ook in het verhaal. Volg ons daarom op instagram (@gjo_rhoon) en op Facebook: https://www.facebook.com/groups/1469127326731101

Groetjes uit het zonnige Otterlo!